3.5.2023

”Pelkästään positiivista palautetta” – Pihtiputaan aikuisneuvolan arki helpottui Dicuren etävastaanottojen avulla

" Lähdin kiinnostuneena Dicuren digihoitajaksi, sillä uskon, että tämänkaltaiset palvelut lisääntyvät tulevaisuudessa. Lisäksi minulla oli kokemusta etälääkäritoiminnasta jo entuudestaan, hän jatkaa."
  
Arja Pihlasahon työnkuvaan Pihtiputaan aikuisneuvolassa kuuluu etenkin pitkäaikaissairaiden, kuten diabeetikoiden ja verenpainetautia sairastavien, seurantaa ja hoitoa. Työpäivät sisältävät myös muun muassa neuvontaa, korvahuuhteluita sekä injektioiden pistämistä. 
  
"Kiireettömiä lääkäriaikoja joutuu yhä odottamaan, mutta Dicuren etävastaanotot ovat helpottaneet tilannetta, ja esimerkiksi vuosikontrollit toteutetaan nykyään niiden avulla." 
  
Perehdyttämisestä Dicure saa Pihlasaholta täydet pisteet: etävälineistö esiteltiin työntekijöille paikan päällä ja he saivat kokeilla niitä ajan kanssa.

"Koen saaneeni koko käyttöönoton ajan tosi hyvää tukea ja opastusta. Olemme yhä dicurelaisten kanssa vuorovaikutuksessa kuukausittain järjestettävien seurantapalaverien myötä, mutta heidät tavoittaa myös Teamsissa sekä sähköpostilla."
  
Etälääkäripäiviä Pihtiputaan aikuisneuvolassa järjestetään aina maanantaisin ja kaksi koulutettua hoitajaa osallistuvat niihin vuoroviikoin. Pihlasahon mukaan näin tekemiseen säilyy oikeanlainen ote. Uudenlainen työparityöskentely etälääkärin kanssa kerää Pihlasaholta kiitosta: 
  
"Olen pitänyt lääkärin kanssa työskentelystä todella paljon. Jo ensimmäisen yhteisen työpäivämme puolivälissä löytyi yhteinen sävel! Dicuren etälääkäri on äärettömän mukava ja hänen kanssaan on helppo työskennellä." 
  
Pihtiputaalla potilas keskustelee ensin lääkärin kanssa kahden, minkä jälkeen hoitaja tulee mukaan vastaanotolle ja suorittaa tarvittavat tutkimukset. Pihlasahon kokemusten mukaan hoitajan on hyvä olla toisina korvina lääkärin yhteenvedossa, sillä jotkut potilaista saattavat jännittää uudenlaista tilannetta. Hän kertoo myös itse oppineensa uutta työparityöskentelyn ansiosta esimerkiksi lääkityksistä. 
  
"En äkkiseltään keksi mitään kehitettävää. Etätutkimusvälineet toimivat todella hyvin, ja Dicuren-malli on oikein toimiva perusterveydenhuoltoon – voidaanhan sillä diagnosoida ja hoitaa monipuolisesti potilaiden ongelmia ihottumista astmatutkimuksiin ohjaukseen, kuulo-ongelmiin sekä lääkitys- ja lausuntoasioihin, Pihlasaho tiivistää."
  
"Nekin potilaat, jotka suhtautuivat etävastaanottoon epäillen, ovat yllättyneet positiivisesti! Korviini ei ole kantautunut ainoatakaan negatiivista palautetta." 
  

Ajankohtaiset uutiset

14.9.2023

”Dicuren etälääkäripalvelu on paikoin jopa perinteistä lähivastaanottoa sujuvampi”

Dicure on auttanut meitä mahdollistamalla muun muassa nopeamman hoitoon pääsyn, kiittelee Viitasaaren avosairaanhoidossa terveydenhoitajana työskentelevä Emilia Koljonen-Puttonen.

 

6.9.2023

”Positiivinen palaute Dicuresta on levinnyt kuntalaisten keskuuteen”, iloitaan Karstulassa

Dicuren ansiosta saimme pidettyä Karstulan terveysaseman auki heinäkuun ajan henkilöstösupistuksista huolimatta ja pystyimme tarjoamaan alueemme asukkaille lääkäriaikoja, Keski-Suomen hyvinvointialueen pohjoisen piirin palvelupäällikkö Tiina Minkkinen kiittelee.

 

14.8.2023

Yleislääkäri Markus Poranen: ”Etälääkäripalveluista Dicure vastaa eniten lähivastaanottoa”

Laadukas etätutkimusvälineistö sekä sujuva työparityöskentely hoitajan kanssa erottavat Dicuren kilpailijoistaan, kehuu Pihtiputaan ja Viitasaaren terveysasemille työskentelevä yleislääkäri Markus Poranen.

 

16.5.2023

Puheentunnistussovellus Inscripta tehostaa Dicure-lääkärin työtä ja antaa lisäarvoa niin potilaalle kuin tilaajalle

Dicure-lääkärin mukana seuraa arkea helpottava Inscripta Direct-sovellus. Tekoälypohjainen puheentunnistus prosessoi sanelut suoraan asiakkaan potilastietojärjestelmään. Näin saavutetaan nopeampi kirjaaminen, joka tuottaa hyötyä niin lääkärille, potilaalle kuin tilaajalle. 

 

3.5.2023

”Pelkästään positiivista palautetta” – Pihtiputaan aikuisneuvolan arki helpottui Dicuren etävastaanottojen avulla

Hoitaja-avusteinen etävastaanotto on hyvä ja varteenotettava vaihtoehto etenkin syrjäseutujen pieniin keskuksiin, joissa ihmiset uhkaavat jäädä ilman lääkäripalveluita, vakuuttaa terveydenhoitajana työskentelevä Arja Pihlasaho.

 

27.4.2023

Miten onnistuu vastaanotto ja tutkimus etäyhteydellä? Dicure potilaan näkökulmasta

Kysyimme Dicuren hoitaja-avusteisella etävastaanotolla käyneeltä Aunelta (nimi muutettu) kokemuksia uudenlaisesta lääkärikohtaamisesta. Aune asuu vajaan 4000 asukkaan Karstulassa, jossa on jo pitkään kärsitty lääkäripulasta.