14.8.2023

Yleislääkäri Markus Poranen: ”Etälääkäripalveluista Dicure vastaa eniten lähivastaanottoa”

– Laadukas etätutkimusvälineistö sekä sujuva työparityöskentely hoitajan kanssa erottavat Dicuren kilpailijoistaan, kehuu Pihtiputaan ja Viitasaaren terveysasemille työskentelevä yleislääkäri Markus Poranen.

Naantalissa asuvalla Porasella oli kokemusta chat- ja videovastaanotoista jo ennen Dicurelle pestautumistaan alkuvuonna 2023. Nykyään hän työskentelee palvelumme kautta 16 tuntia viikossa.

– Konsepti on mielestäni erittäin toimiva. Lääkärinä minun oli helppo hypätä Dicureen mukaan, sillä palvelu on tarkkaan hiottu. Minun ei tarvinnut juuri saneluohjelmaa kummempaa ladata koneelle, hän perustelee.

Kilpailukykyisen palkkauksen sekä palvelun käyttöönottoon liittyvän tuen ohella etenkin etätutkimusvälineistömme keräävät Poraselta kiitosta. Hänen mukaansa ne sopivat esimerkiksi nielu- ja korvasairauksien, akuuttien infektioiden, ihottumien sekä sydän- ja keuhkoperäisten sairauksien diagnosointiin.

– Tutkimuskameroiden kuvat ovat tarkat ja automaattitarkennus toimii erinomaisesti. Digitaalisella stetoskoopilla sydänäänet kuuluvat selvästi. Dicuren palveluun kuuluvat myös laadukkaat kuulokkeet, jotka auttavat kuuntelussa.

Potilailta Poraselle kantautunut palaute on ollut pelkästään positiivista: muutama heistä on todennut etävastaanottojen sujuneen helpommin ja miellyttävämmin kuin he osasivat odottaa. Hän uskookin, että terveydenhuollon etäpalvelut tulevat lisääntymään tulevaisuudessa.

– Dicure vastaa eniten lähivastaanottoa. Toivon, että tulevaisuuden etäpalvelut olisivat Dicuren kaltaisia! 

 

Ajankohtaiset uutiset

14.9.2023

”Dicuren etälääkäripalvelu on paikoin jopa perinteistä lähivastaanottoa sujuvampi”

Dicure on auttanut meitä mahdollistamalla muun muassa nopeamman hoitoon pääsyn, kiittelee Viitasaaren avosairaanhoidossa terveydenhoitajana työskentelevä Emilia Koljonen-Puttonen.

 

6.9.2023

”Positiivinen palaute Dicuresta on levinnyt kuntalaisten keskuuteen”, iloitaan Karstulassa

Dicuren ansiosta saimme pidettyä Karstulan terveysaseman auki heinäkuun ajan henkilöstösupistuksista huolimatta ja pystyimme tarjoamaan alueemme asukkaille lääkäriaikoja, Keski-Suomen hyvinvointialueen pohjoisen piirin palvelupäällikkö Tiina Minkkinen kiittelee.

 

14.8.2023

Yleislääkäri Markus Poranen: ”Etälääkäripalveluista Dicure vastaa eniten lähivastaanottoa”

Laadukas etätutkimusvälineistö sekä sujuva työparityöskentely hoitajan kanssa erottavat Dicuren kilpailijoistaan, kehuu Pihtiputaan ja Viitasaaren terveysasemille työskentelevä yleislääkäri Markus Poranen.

 

16.5.2023

Puheentunnistussovellus Inscripta tehostaa Dicure-lääkärin työtä ja antaa lisäarvoa niin potilaalle kuin tilaajalle

Dicure-lääkärin mukana seuraa arkea helpottava Inscripta Direct-sovellus. Tekoälypohjainen puheentunnistus prosessoi sanelut suoraan asiakkaan potilastietojärjestelmään. Näin saavutetaan nopeampi kirjaaminen, joka tuottaa hyötyä niin lääkärille, potilaalle kuin tilaajalle. 

 

3.5.2023

”Pelkästään positiivista palautetta” – Pihtiputaan aikuisneuvolan arki helpottui Dicuren etävastaanottojen avulla

Hoitaja-avusteinen etävastaanotto on hyvä ja varteenotettava vaihtoehto etenkin syrjäseutujen pieniin keskuksiin, joissa ihmiset uhkaavat jäädä ilman lääkäripalveluita, vakuuttaa terveydenhoitajana työskentelevä Arja Pihlasaho.

 

27.4.2023

Miten onnistuu vastaanotto ja tutkimus etäyhteydellä? Dicure potilaan näkökulmasta

Kysyimme Dicuren hoitaja-avusteisella etävastaanotolla käyneeltä Aunelta (nimi muutettu) kokemuksia uudenlaisesta lääkärikohtaamisesta. Aune asuu vajaan 4000 asukkaan Karstulassa, jossa on jo pitkään kärsitty lääkäripulasta.