6.9.2023

”Positiivinen palaute Dicuresta on levinnyt kuntalaisten keskuuteen”, iloitaan Karstulassa

– Dicuren ansiosta saimme pidettyä Karstulan terveysaseman auki heinäkuun ajan henkilöstösupistuksista huolimatta ja pystyimme tarjoamaan alueemme asukkaille lääkäriaikoja, Keski-Suomen hyvinvointialueen pohjoisen piirin palvelupäällikkö Tiina Minkkinen kiittelee.

– Dicuren avulla olemme myös purkaneet korona-ajoilta kertyneet hoitojonot, hän lisää.

Hoitaja-avusteinen etälääkäripalvelumme otettiin Karstulassa käyttöön kuluvan vuoden maaliskuussa. Aiemmin terveysasemalla oli tarjottu lääkärin konsultointeja videopuheluiden välityksellä, mutta uudenlainen palvelu innosti mukaan ennakkoluulottomia ja digipalveluista kiinnostuneita hoitajia.

– On hyvä, että sairaanhoitaja tekee tutkimukset potilaalle lääkärin ohjeistamana, mutta tehtävään soveltuu myös työvuosia kerryttänyt lähihoitaja, Minkkinen arvioi.

Ammattitaitoiset Dicure-lääkärit sekä laadukkaat etätutkimusvälineet ovat keränneet hoitajilta kiitosta. Esimerkiksi korvasairauksien diagnosoinnissa käytettävä digitaalinen otoskooppi on Minkkisen mukaan tavallista otoskooppia tarkempi.

– Työparityöskentely lääkärin kanssa sekä potilaille suoritettavat kliiniset tutkimukset ovat lisänneet hoitajien asiantuntijuutta ja osaamista. Myös potilaat ovat suhtautuneet uudenlaiseen etälääkäripalveluun uteliaan myönteisesti. 

Dicure-lääkärimme työskentelee Karstulan terveysasemalle kolmena päivänä viikossa. 

Minkkinen ei löydä Dicuresta moitittavaa, mutta miettii, voisiko palvelua kehittää niin, että tulevaisuudessa myös fysioterapeutit voisivat työskennellä palvelumallissamme tuki- ja liikuntaelinongelmien parissa.

– Dicure on pitänyt meistä hyvää huolta. Positiivinen palaute Dicuresta tuntuu levinneen kuntalaisten keskuuteen, hän hymyilee.

 

 

Ajankohtaiset uutiset

14.9.2023

”Dicuren etälääkäripalvelu on paikoin jopa perinteistä lähivastaanottoa sujuvampi”

Dicure on auttanut meitä mahdollistamalla muun muassa nopeamman hoitoon pääsyn, kiittelee Viitasaaren avosairaanhoidossa terveydenhoitajana työskentelevä Emilia Koljonen-Puttonen.

 

6.9.2023

”Positiivinen palaute Dicuresta on levinnyt kuntalaisten keskuuteen”, iloitaan Karstulassa

Dicuren ansiosta saimme pidettyä Karstulan terveysaseman auki heinäkuun ajan henkilöstösupistuksista huolimatta ja pystyimme tarjoamaan alueemme asukkaille lääkäriaikoja, Keski-Suomen hyvinvointialueen pohjoisen piirin palvelupäällikkö Tiina Minkkinen kiittelee.

 

14.8.2023

Yleislääkäri Markus Poranen: ”Etälääkäripalveluista Dicure vastaa eniten lähivastaanottoa”

Laadukas etätutkimusvälineistö sekä sujuva työparityöskentely hoitajan kanssa erottavat Dicuren kilpailijoistaan, kehuu Pihtiputaan ja Viitasaaren terveysasemille työskentelevä yleislääkäri Markus Poranen.

 

16.5.2023

Puheentunnistussovellus Inscripta tehostaa Dicure-lääkärin työtä ja antaa lisäarvoa niin potilaalle kuin tilaajalle

Dicure-lääkärin mukana seuraa arkea helpottava Inscripta Direct-sovellus. Tekoälypohjainen puheentunnistus prosessoi sanelut suoraan asiakkaan potilastietojärjestelmään. Näin saavutetaan nopeampi kirjaaminen, joka tuottaa hyötyä niin lääkärille, potilaalle kuin tilaajalle. 

 

3.5.2023

”Pelkästään positiivista palautetta” – Pihtiputaan aikuisneuvolan arki helpottui Dicuren etävastaanottojen avulla

Hoitaja-avusteinen etävastaanotto on hyvä ja varteenotettava vaihtoehto etenkin syrjäseutujen pieniin keskuksiin, joissa ihmiset uhkaavat jäädä ilman lääkäripalveluita, vakuuttaa terveydenhoitajana työskentelevä Arja Pihlasaho.

 

27.4.2023

Miten onnistuu vastaanotto ja tutkimus etäyhteydellä? Dicure potilaan näkökulmasta

Kysyimme Dicuren hoitaja-avusteisella etävastaanotolla käyneeltä Aunelta (nimi muutettu) kokemuksia uudenlaisesta lääkärikohtaamisesta. Aune asuu vajaan 4000 asukkaan Karstulassa, jossa on jo pitkään kärsitty lääkäripulasta.