31.1.2023

Lääkäripäivillä Dicuren messuosastolla vierailleet terveysalan ammattilaiset kokevat Dicuren palvelut luotettavina ja laadukkaina

Lääkäripäivillä Dicuren messuosastolla vierailleet terveysalan ammattilaiset kokevat Dicuren palvelut luotettavina ja laadukkaina

Helsingissä 25.–27.1. järjestetyt Lääkäripäivät kokosivat noin 4000 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa yhteen eri puolilta Suomea. Palaute Dicuresta oli erittäin positiivista.

”Kohtaamiset hyvinvointialueiden päättäjien kanssa poikinevat meille uusia yhteistyökumppanuuksia. Brändimme ja toimintamme tulivat Lääkäripäivien myötä monelle alan toimijalle tutuiksi”, Dicuren konseptikehittäjä ja toimitusjohtaja Jouni Turunen iloitsee.

Turusen mukaan etenkin ensimmäisenä messupäivänä liikkeellä oli kokeneita lääkäreitä, jotka olivat kiinnostuneita Dicuren tarjoamasta etätyöskentelymallista. Yllättävän monella heistä ei ollut tietoa edistyksellisestä etätutkimusvälineistöstä sekä sen mahdollistamasta etävastaanottojen uudenlaisesta toteuttamisesta.

 ”Monet ihmettelivät, miksei Dicuren kehittämää palvelua ja työparimallia ei ole hyödynnetty potilaiden hoidossa laajemmin jo aiemmin”, toteaa palvelupäällikkö Minna Teiskonen ja lisää, että kolmipäiväisessä tapahtumassa tavoitettiin monia mahdollisia uusia dicurelaisia. 

Lääketieteen kandit olivat Turusen ja Teiskosen mukaan paitsi hyvin aktiivisia, myös kiinnostuneita etätutkimusvälineiden tuomista mahdollisuuksista urapoluilleen myöhemmässä vaiheessa, kun kokemusta kliinisestä vastaanottotyöstä on karttunut.”

Kandipäivänä huomasimme, että tulevaisuuden tekijät kokevat Dicuren etätyöskentelymallin erinomaisena tapana tuottaa laadukkaita terveyspalveluita läpi Suomen, kaksikko miettii. 

Puheenaiheiksi Lääkäripäivillä nousivat myös, kuinka etälääkäreiden tilapäinen ulkomailta työskentely sujuisi lainsäädännön näkökulmasta ja miten se vaikuttaisi potilasvakuutukseen. Totta kai myös hyvinvointialueuudistus puhututti messuvieraita.

 ”Moni messupisteellämme käyneistä terveydenalan ammattilaisista pitivät tarjoamaamme työskentelymallia kiinnostavana mahdollisuutena tuomaan joustoa nykyiseen työnkuvaan”, Turunen tiivistää.

Ajankohtaiset uutiset

16.5.2023

Puheentunnistussovellus Inscripta tehostaa Dicure-lääkärin työtä ja antaa lisäarvoa niin potilaalle kuin tilaajalle

Dicure-lääkärin mukana seuraa arkea helpottava Inscripta Direct-sovellus. Tekoälypohjainen puheentunnistus prosessoi sanelut suoraan asiakkaan potilastietojärjestelmään. Näin saavutetaan nopeampi kirjaaminen, joka tuottaa hyötyä niin lääkärille, potilaalle kuin tilaajalle. 

 

3.5.2023

”Pelkästään positiivista palautetta” – Pihtiputaan aikuisneuvolan arki helpottui Dicuren etävastaanottojen avulla

Hoitaja-avusteinen etävastaanotto on hyvä ja varteenotettava vaihtoehto etenkin syrjäseutujen pieniin keskuksiin, joissa ihmiset uhkaavat jäädä ilman lääkäripalveluita, vakuuttaa terveydenhoitajana työskentelevä Arja Pihlasaho.

 

27.4.2023

Miten onnistuu vastaanotto ja tutkimus etäyhteydellä? Dicure potilaan näkökulmasta

Kysyimme Dicuren hoitaja-avusteisella etävastaanotolla käyneeltä Aunelta (nimi muutettu) kokemuksia uudenlaisesta lääkärikohtaamisesta. Aune asuu vajaan 4000 asukkaan Karstulassa, jossa on jo pitkään kärsitty lääkäripulasta.

 

18.4.2023

Dicure ratkaisi Karstulan lääkäripulan ja purki pitkät hoitojonot

”Dicuren hoitaja-avusteisten etävastaanottojen avulla olemme saaneet hoitojonot purettua”, Karstulan terveysaseman osastonhoitaja Marjo Kotilainen kiittelee.

 

12.4.2023

Dicure-etävastaanottojen käyttöönotto on sujunut jo kolmessa kunnassa yli odotusten

Dicuren hoitaja-avusteiset etälääkärivastaanotot on otettu onnistuneesti käyttöön kolmessa Keski-Suomen hyvinvointialueen kunnassa eli Karstulassa, Viitasaarella sekä Pihtiputaalla.

 

4.4.2023

Dicuren etälääkäri Lajos Molnár hoitaa Karstulan terveysaseman potilaita: Dicuren hoitaja-avusteinen etävastaanotto parantaa potilastyytyväisyyttä

Karstulan terveysasemalla työskentelevän Dicuren yleislääkäri Lajos Molnárin mukaan Dicuren hoitaja-avusteinen etävastaanotto parantaa potilastyytyväisyyttä.