14.9.2023

”Dicuren etälääkäripalvelu on paikoin jopa perinteistä lähivastaanottoa sujuvampi”

– Dicure on auttanut meitä mahdollistamalla muun muassa nopeamman hoitoon pääsyn, kiittelee Viitasaaren avosairaanhoidossa terveydenhoitajana työskentelevä Emilia Koljonen-Puttonen.

Kun Dicure pilotoitiin Viitasaarella alkukeväästä 2023, Koljonen-Puttonen tarttui mielenkiinnolla tilaisuuteen, vaikkei etälääkärin työparina toimiminen ollut hänelle entuudestaan tuttua. Myös kaksi muuta kollegaansa lähtivät innolla osaksi Dicuren tuottamaan etävastaanotto palveluun mukaan.

Uudenlaista työparityöskentelyä Dicure-lääkärin kanssa Koljonen-Puttonen kuvailee opettavaiseksi:

– Olen kartuttanut tietotasoani tutkimalla potilaita lääkärin opastuksella sekä olemalla vastaanotoilla läsnä ja kuulemalla lääkärin ohjeistukset potilaan sairauksiin liittyen.

– Perinteisessä mallissahan paikalla ovat vain potilas ja lääkäri, hän muistuttaa.

Mobiilisalkkumme, joka sisältää kaiken tarvittavan tekniikan etävastaanottopalvelujen tuottamiseksi, kiertää tällä hetkellä Viitasaaren ja Pihtiputaan terveyspalveluiden välillä. Etätutkimusvälineisiimme sisältyvät muun muassa digitaaliset stetos- ja otoskoopit sekä tutkimuskameran. Välineistö soveltuu niin hengityselin- ja virussairauksien, tuki- ja liikuntaelinongelmien kuin iho-ongelmien ja sydänperäisten oireiden tunnistamiseen. Viitasaarella se on käytettävissä kerran viikossa.

– Dicuren etälääkäripalvelu on joissain asioissa sujuvampi kuin perinteinen lähivastaanotto. Esimerkiksi ihomuutoksia on huomattavasti helpompaa arvioida tarkan kameran avulla kuin paljain silmin. Myös potilaat ovat olleet positiivisesti yllättyneitä ja tyytyväisiä, Koljonen-Puttonen summaa.

Dicuren hoitaja-avusteinen etälääkärivastaanotto voidaan viedä sinne, missä diagnosointia ja hoitoon ohjausta eniten tarvitaan – vaikkapa hoivakoteihin ja kotisairaanhoitoon. 

– Haluamme parantaa lääkäripalvelujen saavutettavuutta ja mahdollistaa laadukkaat etävastaanottopalvelut hyvinvointialueille, jotka eivät pysty vastaamaan 1.9.2023 kiristyneisiin hoitotakuun vaatimuksiin, tiivistää Dicuren toimitusjohtaja Jouni Turunen.

– Yli 72 % kaikista avoterveydenhuollon lääkärivastaanotoista sopii järjestettäviksi etävastaanotoillamme. Konkreettiset hyödyt syntyvät muun muassa hoitojonojen purkamisesta ja oikea-aikaisen hoitoonpääsyn nopeutumisesta, Turunen lisää.

Esittelemme palveluamme sinulle mielellämme lisää – otathan rohkeasti yhteyttä:

+358 50 306 5510

jouni.turunen@dicure.fi

 

 

 

Ajankohtaiset uutiset

14.11.2023

Dicurelaiset esittelyssä: Toimitusjohtaja Jouni Turunen

“Pidän tärkeänä sitä, että lääkäreiden saatavuus osana sote-palveluja voidaan säilyttää myös syrjäisemmillä paikkakunnilla. Jos pienet yksiköt ajetaan alas, asiakkaat joutuvat matkustamaan kasvu- ja maakuntakeskuksiin palvelua saadakseen”, Dicuren toimitusjohtaja Jouni Turunen painottaa haastattelussaan.

 

 

3.11.2023

"Dicurelaiset esittelyssä: Service Manager Heli Aspivaara"

Millaisen koulutuksen uudet asiakkaamme saavat Dicure-palvelun käyttöön? Entä mitä palveluun kuuluva jatkuva tuki tarkoittaa – ja millainen merkitys sillä on etävastaanottojen laadulle? Tätä artikkelissa avaa lisää Dicuren emoyhtiön, Sencomin, Service Manager Heli Aspivaara. 

 

14.9.2023

”Dicuren etälääkäripalvelu on paikoin jopa perinteistä lähivastaanottoa sujuvampi”

Dicure on auttanut meitä mahdollistamalla muun muassa nopeamman hoitoon pääsyn, kiittelee Viitasaaren avosairaanhoidossa terveydenhoitajana työskentelevä Emilia Koljonen-Puttonen.

 

6.9.2023

”Positiivinen palaute Dicuresta on levinnyt kuntalaisten keskuuteen”, iloitaan Karstulassa

Dicuren ansiosta saimme pidettyä Karstulan terveysaseman auki heinäkuun ajan henkilöstösupistuksista huolimatta ja pystyimme tarjoamaan alueemme asukkaille lääkäriaikoja, Keski-Suomen hyvinvointialueen pohjoisen piirin palvelupäällikkö Tiina Minkkinen kiittelee.

 

14.8.2023

Yleislääkäri Markus Poranen: ”Etälääkäripalveluista Dicure vastaa eniten lähivastaanottoa”

Laadukas etätutkimusvälineistö sekä sujuva työparityöskentely hoitajan kanssa erottavat Dicuren kilpailijoistaan, kehuu Pihtiputaan ja Viitasaaren terveysasemille työskentelevä yleislääkäri Markus Poranen.

 

16.5.2023

Puheentunnistussovellus Inscripta tehostaa Dicure-lääkärin työtä ja antaa lisäarvoa niin potilaalle kuin tilaajalle

Dicure-lääkärin mukana seuraa arkea helpottava Inscripta Direct-sovellus. Tekoälypohjainen puheentunnistus prosessoi sanelut suoraan asiakkaan potilastietojärjestelmään. Näin saavutetaan nopeampi kirjaaminen, joka tuottaa hyötyä niin lääkärille, potilaalle kuin tilaajalle.