18.4.2023

Dicure ratkaisi Karstulan lääkäripulan ja purki pitkät hoitojonot

”Dicuren hoitaja-avusteisten etävastaanottojen avulla olemme saaneet hoitojonot purettua”, Karstulan terveysaseman osastonhoitaja Marjo Kotilainen kiittelee.

”Tärkeintä tietysti on, että nyt pystymme tarjoamaan lääkäriaikoja alueemme asukkaille, joista monet ovat iäkkäitä ja sairaita. Potilailta saatu palaute on ollut poikkeuksetta hyvää ja varauksellakin suhtautuneet potilaat ovat poistuneet vastaanotolta tyytyväisin mielin”, hän lisää.

Kaukana kaupunkikeskuksista sijaitseva Karstula on kärsinyt lääkäripulasta jo pitkään, sillä syrjäseudulle on hankala saada lääkäreitä houkuteltua. Vaikka uudenlainen tehtävänkuva saattoi aluksi mietityttää osaa hoitajista, lopulta useampi innokas ilmoittautui digihoitajaksi. Työparityöskentely lääkärin kanssa on koettu toimivaksi, ja myös etätutkimusvälineistö kerää Karstulasta kiitosta laadukkuudellaan.

”Hoitajat ovat olleet tyytyväisiä, kun aikaa jää myös puolikiireellisten asioiden hoitoon sekä lääkärin konsultoimiseen, joihin aiemmin ei ollut mahdollisuutta.”

Suurempia ongelmia tai kehityskohteita Kotilainen ei ole havainnut, mutta hän aikoo kerrata hoidon tarpeen arvioinnin sekä siihen liittyvän prosessin vielä henkilökuntansa kanssa.

Palvelun käyttöönotosta Kotilainen antaa Dicurelle täydet pisteet: ”Vaikka palvelu otettiin Karstulassa käyttöön nopealla aikataululla, oli iso helpotus, että tukea oli koko ajan saatavilla. Etenkin hoitajat kokivat sen todella tärkeäksi.”

”Suosittelen Dicuren etävastaanottoa lämpimästi muihinkin kuntiin – etenkin maaseudulle, jonne lääkäreitä ei saada palkattua. Sujuvan yhteistyön sekä jatkumon takaamiseksi olisi hyvä, että hoitaja olisi omasta yksiköstä”, Kotilainen summaa.

Ajankohtaiset uutiset

14.9.2023

”Dicuren etälääkäripalvelu on paikoin jopa perinteistä lähivastaanottoa sujuvampi”

Dicure on auttanut meitä mahdollistamalla muun muassa nopeamman hoitoon pääsyn, kiittelee Viitasaaren avosairaanhoidossa terveydenhoitajana työskentelevä Emilia Koljonen-Puttonen.

 

6.9.2023

”Positiivinen palaute Dicuresta on levinnyt kuntalaisten keskuuteen”, iloitaan Karstulassa

Dicuren ansiosta saimme pidettyä Karstulan terveysaseman auki heinäkuun ajan henkilöstösupistuksista huolimatta ja pystyimme tarjoamaan alueemme asukkaille lääkäriaikoja, Keski-Suomen hyvinvointialueen pohjoisen piirin palvelupäällikkö Tiina Minkkinen kiittelee.

 

14.8.2023

Yleislääkäri Markus Poranen: ”Etälääkäripalveluista Dicure vastaa eniten lähivastaanottoa”

Laadukas etätutkimusvälineistö sekä sujuva työparityöskentely hoitajan kanssa erottavat Dicuren kilpailijoistaan, kehuu Pihtiputaan ja Viitasaaren terveysasemille työskentelevä yleislääkäri Markus Poranen.

 

16.5.2023

Puheentunnistussovellus Inscripta tehostaa Dicure-lääkärin työtä ja antaa lisäarvoa niin potilaalle kuin tilaajalle

Dicure-lääkärin mukana seuraa arkea helpottava Inscripta Direct-sovellus. Tekoälypohjainen puheentunnistus prosessoi sanelut suoraan asiakkaan potilastietojärjestelmään. Näin saavutetaan nopeampi kirjaaminen, joka tuottaa hyötyä niin lääkärille, potilaalle kuin tilaajalle. 

 

3.5.2023

”Pelkästään positiivista palautetta” – Pihtiputaan aikuisneuvolan arki helpottui Dicuren etävastaanottojen avulla

Hoitaja-avusteinen etävastaanotto on hyvä ja varteenotettava vaihtoehto etenkin syrjäseutujen pieniin keskuksiin, joissa ihmiset uhkaavat jäädä ilman lääkäripalveluita, vakuuttaa terveydenhoitajana työskentelevä Arja Pihlasaho.

 

27.4.2023

Miten onnistuu vastaanotto ja tutkimus etäyhteydellä? Dicure potilaan näkökulmasta

Kysyimme Dicuren hoitaja-avusteisella etävastaanotolla käyneeltä Aunelta (nimi muutettu) kokemuksia uudenlaisesta lääkärikohtaamisesta. Aune asuu vajaan 4000 asukkaan Karstulassa, jossa on jo pitkään kärsitty lääkäripulasta.